Jaką pić herbatę?


Jaką pić herbatę?
2009-04-10
Nie wystarczy zaparzyć herbatę i po prostu ją wypić. Jeśli będziesz miał więcej wiedzy na temat parzenia herbaty zachowasz jej właściwości prozdrowotne.

Z dodatkiem ziół i owoców - Coraz popularniejsze są mieszanki herbaty zrówno czarnej, jak i zielonej, z suszem owocowym lub ziołami, co podnosi ich walory zdrowotne. Na przykłąd malina działa napotnie, przeciwazapalnie, obniża temperaturę. Dzika róża wzmacnia odporność organizmu, aronia zaś poprawia elastyczność naczyń krwionośnych, przyspiesza regenerację tkanek. Dodaje się tekże zioła, np. nagietek lub rumianek, które mają dziąłanie przeciwazapalne, albo melisę oraz szyszki chmielu, które uspokajają nerwy i ułatwiają zasypianie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Dobrze zaparzona

Na herbatę najlepiej gotować wodę przefiltrowaną lub odstałą przez kilka godzi. Nie przygotowujmy też tzw. esencji używaniej przez cały dzień. Napar powinien być świeży, bo tylko taki zachowuje wszystkie swoje prozdrowotne właściwości. Uwaga! Listki zielonej herbaty można zalewać wodą o temperaturze 80'C nawet kilka razy.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Forum kulturystyczne MT Kulturystyka & Fitness
http://mojtrening.pun.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl