Szef kuchni poleca – grill z OCTIM


Szef kuchni poleca – grill z OCTIM
2016-08-26
Sezon grillowy chyli się ku końcowi, a Ty zastanawiasz się, czym jeszcze zaskoczyć gości podczas wspólnych spotkań? Skorzystaj z naszych porad i wykorzystaj nowości OCTIM, a twoje posiłki nigdy nie będą nudne.

Wakacyjne grillowanie, to prawdziwe wyzwanie – jak przyrządzić potrawy, aby były smaczne, ciekawe, a jednocześnie zdrowe? Pomogą w tym nowości w ofercie OCTIM: sosy musztardowe oraz glazury balsamiczne!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

1. Grilluj warzywa, doprawiaj glazurą

Obok mięs na ruszcie obowiązkowo powinny znaleźć się warzywa. Na grillu doskonale sprawdzą się: cukinia, bakłażan, szparagi, papryka, młode ziemniaczki, a nawet buraki. Nie należy martwić się o mało wyraźny smak warzyw – wystarczy polać je glazurą balsamiczną o smaku żurawiny, figi lub czarnej porzeczki, by były idealnie doprawione. Podane w ten sposób dania nie tylko świetnie smakują, ale i wyglądają!

2. Mięsa grilluj na tacce, już na talerzu polej je sosem musztardowym

Dzięki grillowaniu mięs na aluminiowej tacce zapobiegamy kapaniu tłuszczu na żar, co jest bardzo ważne, ponieważ palący się tłuszcz może powodować wydzielanie szkodliwych związków chemicznych. Gotowe mięsa można śmiało doprawić warmińskim sosem musztardowym o smaku chrzanowym lub czosnkowym z ziołami. Tak uzupełnione dania będą miały wyrazisty smak.

3. Marynowanie to pełniejszy smak

Mięsa nabiorą wyjątkowo głębokiego smaku, jeśli wcześniej zamarynujemy je przez kilka godzin w odpowiednio skomponowanej marynacie. Jeśli zależy nam na słodko-kwaśnym smaku dodajmy do marynaty glazurę balsamiczną OCTIM. Aby uzyskać ostry, chrzanowy lub czosnkowy smak potrawy wzbogaćmy marynatę o sos musztardowy.

Więcej o nowościach w ofercie OCTIM:

Glazura balsamiczna OCTIM to aromatyczny sos, którego lekka słodycz współgra z kwaskowatością pochodzącą z octu jabłkowego. Całość dopełnia przyjemny aromat owoców – figi, czarnej porzeczki i żurawiny. Glazura stanowi doskonały dodatek do potraw z grilla oraz serów dojrzewających. Gęsta, a zarazem delikatnie płynna konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do dekoracji gotowych dań i świeżych sałatek. Subtelnie przełamie smak truskawek czy arbuza.

Wybierając się na grilla lub kemping warto zabrać ze sobą warmińskie sosy musztardowe OCTIM. Koneserów ostrości zachwyci zdecydowany smak chrzanowego sosu musztardowego, któremu charakteru nadaje suszony korzeń chrzanu. Gładka konsystencja musztardy dopełniona mieszanką ziół i aromatycznego czosnku to cechy sosu musztardowego z czosnkiem i ziołami. Sosy Octim to doskonały dodatek do grillowanych i pieczonych mięs oraz warzyw. Stanowią również świetną podstawę dipów. 


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Octim

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl