Szaszłyki z kiełbasy z boczkiem i cukinią


2015-10-29
Czy wiecie, że szaszłyki wywodzą się z Azji? Ta prosta potrawa kilku składników nadzianych na szpikulec jest też bardzo popularna w Izraelu i to stamtąd właśnie wraz z rosyjskimi emigrantami trafiła do Europy.


Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Do przygotowania szaszłyków stosuje się różne gatunki mięsa, które przekłada się najczęściej cebulą, papryką lub pomidorami. W Azji jest to głównie baranina, ale u nas proponujemy kompozycję z białą kiełbasę ze świniobicia z oferty Madej Wróbel. Ta cienka kiełbasa  z wysokiej klasy mięsa wieprzowego, zyskuje wyjątkowy smak dzięki mieszance wyłącznie świeżych, naturalnych przypraw, w tym dominującego w smaku pieprzu. W połączeniu z boczkiem i cukinią idealnie nadaje się na grilla w postaci zgrabnych szaszłyków.

 

Ta potrawa to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazujemy w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw – przekonuje Magdalena Matynia, główny technolog Madej Wróbel. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. Jeśli nie wszyscy o tym wiedzą – zapraszamy do zapoznawania się z naszymi przepisami z cyklu „1000 improwizacji z kiełbasy”. Przepisy przygotowane są w formie krótkich filmów, do których dołączony jest opis.

 

SZASZŁYKI Z KIEŁBASY ZE ŚWINIOBICIA Z BOCZKIEM I CUKINIĄ

Składniki na 4 porcje:

Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel 4 laski
Boczek wędzony 4 grube plastry
Cukinia 2 sztuki
Czerwona cebula 2 sztuki
Musztarda grillowa 1 słoik
Ogórki konserwowe 1 mały słoik
Przyprawa do grilla
Olej rzepakowy do marynowania
Patyczki do szaszłyków

Pokrój kiełbasę w grube plastry. Podziel na duże kawałki boczek, cebulę i cukinię. Połącz olej i przyprawę grillową w dużej misce. Wrzuć do miski wszystkie pokrojone składniki i dokładnie pokryj marynatą. Nabijaj kawałki kiełbasy, boczku i warzyw na patyczki do szaszłyków. Zwróć uwagę, by przeważała kiełbasa. Rozpal grilla, ale nie używaj podpałki – kiełbasa będzie pachnieć naturalnym dymem. Grilluj, obracając szaszłyki co jakiś czas. Dodaj na koniec musztardę grillową, ogóreczki konserwowe i dobry humor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oBrkknKXyjg


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Komunikado PR
http://komunikado.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl