Karnawałowe faszerowane pomidory z serem


Karnawałowe faszerowane pomidory z serem
2017-12-13
Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef.

SKŁADNIKI:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

·         pomidory  – 5 szt.

·         kuskus – ok. 100 g

·         bulion warzywny – 500 ml

·         papryka czerwona i żółta – 1 szt.

·         świeży ogórek – 1 szt.

·         ser Gouda Serenada – ok. 100 g

·         cebula – 1 szt.

·         świeża natka pietruszki

·         orzeszki pini – 1 garstka

·         sól, pieprz

·         oliwa z oliwek

·          

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy.

Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia.

Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku.

Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C.

Podajemy z odrobiną świeżej natki!

Smacznego!


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

olka3693

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl