Grillowa klasyka w wersji premium – Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove


Grillowa klasyka w wersji premium – Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove
2014-08-04
Kiełbasa śląska należy do grupy produktów mięsnych, które regularnie pojawiają się w większości polskich domów. Nic w tym dziwnego – jest uniwersalna i dobrze sprawdza się zarówno jako składnik sycącego śniadania, obiadu czy kolacji.

Jest też nieodzownym elementem grillowego biesiadowania, gdyż doskonale smakuje przypieczona na ruszcie. Aby cieszyć się jej walorami smakowymi dobrze postawić na jakość, którą reprezentuje kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

MOM mówimy NIE!

O jakości kiełbasy – podobnie jak w przypadku większości produktów spożywczych – świadczy przede wszystkim odpowiedni dobór składników. Prawdziwa kiełbasa – nie tylko śląska – powinna być wyprodukowana tylko i wyłącznie z mięsa wieprzowego. Czasem spotkać można się z produktami, które zawierają domieszki innych surowców mięsnych, nierzadko po prostu tańszych, dlatego warto dokładnie czytać skład podany na etykiecie, a nie tylko sugerować się tym, co producent podaje na froncie opakowania. Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove produkowana jest w 100 proc. z mięsa wieprzowego najwyższej jakości – brak w niej dodatków innych mięs czy MOM. Czytając składy kupowanych produktów lepiej wystrzegać się tych, na etykiecie których widnieje ten skrót. Mięso oddzielone mechanicznie, czyli w skrócie MOM, to rozdrobniona masa mięsno-tłuszczowa, którą otrzymuje się z elementów zwierzęcych. Co ważne i budzące największe zastrzeżenia wielu osób – w takiej masie znajdować mogą się również pozostałości resztek kostnych. Najprościej rzecz ujmując – im większa zawartość MOM w składzie produktów, tym bardziej wątpliwa ich jakość. Z tego względu nie powinny być spożywane przez dzieci, osoby starsze i te, które dbają o linię czy przestrzegają określonej, zbilansowanej diety. Ponadto, ze względu na szybkie utlenianie, w produktach przygotowywanych na bazie mięsa oddzielonego mechanicznie konieczne jest używanie przeciwutleniaczy.

Z natury smaczna

Sięgając po kiełbasę śląską ze sklepowej półki dobrze jest także nie sugerować się jedynie jej wyglądem, a w przypadku produktów, które nie są pakowane hermetycznie – także aromatem. Nie od dziś wiadomo, że za zachęcający do zakupu, soczysty kolor niektórych produktów mięsnych często odpowiadają nienaturalne dodatki. Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove produkowana jest bez użycia sztucznych barwników – jej piękny kolor to zasługa tylko i wyłącznie najlepszej jakości mięsa wieprzowego oraz odpowiedniej obróbki na etapie produkcji. Dodatkowo w składzie produktu nie znajdziemy ani odrobiny glutaminianu sodu. Kiełbasa śląska marki Nove dobrze sprawdzi się podczas wspólnego, rodzinnego biesiadowania przy grillu. Podobnie jak inne produkty z linii Grill zakupimy ją w zestawie z aromatyczną musztardą oraz smakowitym ketchupem marki Develey. Kiełbasa świetnie smakuje także podana po ugotowaniu, usmażeniu czy nawet podgrzaniu w kuchence mikrofalowej. Może stanowić również składnik wielu ciekawych dań – jako główna aktorka, bądź po prostu jako aromatyczny dodatek, będący swego rodzaju „kropką nad i” całej potrawy.

Kiełbasę śląską spotkać można niemal na każdym grillu. Może stanowić przystawkę, danie główne lub smaczne zakończenie biesiadowania. Jednak tylko ta najwyższej jakości wprawi w zachwyt amatorów dobrego jedzenia. Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove to idealny sposób na udanego grilla i każde inne danie – w końcu stworzyła ją sama natura.

Kiełbasa śląska z linii Grill marki Nove

Masa netto: 600 g
Cena brutto: ok. 10 – 12 zł
Gratis: Ketchup i musztarda Develey dodawane do każdej paczki

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty EFSIS, BRC, IFS i QI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje stały Nadzów Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka zrazowa, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka zrazowa z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, w Tesco, Makro, Almie.

Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.
86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl
http://www.zmnove.pl


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl