Grill w niekonwencjonalnym stylu – Kiełbasa śląska z serem marki Nove


Grill w niekonwencjonalnym stylu – Kiełbasa śląska z serem marki Nove
2014-06-26
Na grillu przyrządzić można niemal wszystko. Najwięcej zwolenników mają najpewniej tradycyjna, soczysta karkówka, kaszanka i klasyczna kiełbasa śląska. Dlaczego jednak nie podejść do grilla nieco mniej konwencjonalnie i poszukać innych smaków?

Nowa linia produktów mięsnych na grilla marki Nove doskonale przełamuje standardy. Kiełbasa śląska z serem gouda jest tego najlepszym przykładem.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:


Kreatywne menu


Grillowy stół zazwyczaj ugina się od różnorodnych pyszności. Sałatki, krojone warzywa, sosy, dodatki i oczywiście gwiazdy wieczoru, czyli mięsne smakołyki. Grillujemy chętnie i często, dlatego czasem mamy ochotę na małą odmianę, spróbowanie czegoś innego. Jedni sięgają wtedy po ryby, niektórzy podpiekają na ruszcie warzywa, aby nabrały ciekawego aromatu i smaku, inni – poszukują nowych pomysłów na mięso. Próbujemy innych marynat, sięgamy po mięsa, których jeszcze nie grillowaliśmy, łączymy smaki w niecodzienne zestawienia. Nowa linia produktów marki Nove to oferta ze szczególnym przeznaczeniem na grilla – spełni wszystkie potrzeby smakoszy w tym zakresie. Poszukujący nowych walorów smakowych powinni sięgnąć po oryginalną alternatywę typowej kiełbasy z rusztu – kiełbasę śląską z serem gouda. Aromat najwyższej jakości mięsa wieprzowego doskonale komponuje się z wyrazistym, delikatnie pikantnym smakiem żółtego sera. Takie połączenie tworzy niezwykłą kompozycję, która z pewnością będzie gwiazdą na stole podczas spotkania w plenerze. Kiełbasa świetnie smakuje z tradycyjnymi dodatkami, jak musztarda czy ketchup, np. marki Develey, które dodawane są gratis do każdego opakowania produktu, jednak równie dobrze sprawdzi się solo czy w bardziej złożonych daniach – upieczona np. z cebulką lub w formie szaszłyków.


MOM mówimy NIE!


Do gotowych produktów mięsnych z nazwy przeznaczonych na ruszt przylgnęła niechlubna łatka wyrobów gorszej jakości, bardziej przetworzonych niż te bez jasnego wskazania co do przeznaczenia. Nierzadko słyszy się, że można w nich znaleźć niewiele pełnowartościowego mięsa, które zastąpiono sztucznymi dodatkami, surowcem gorszej jakości. Jeśli nie chcemy dać się oszukać warto dokładnie przyglądać się produktom, które zamierzamy kupić. Niech nie skusi nas tylko ładne opakowanie i zdjęcie – najważniejsze informacje zawarte są na etykiecie, dlatego niezwykle ważne jest czytanie składu produktu. Jeśli znajdziemy tam skrót MOM – lepiej produkt odłożyć na półkę. To nic innego, jak mięso oddzielone mechanicznie, które nie ma zbyt wiele wspólnego z mięsem wysokiej jakości. W kiełbasie śląskiej z serem, podobnie jak w pozostałych propozycjach grillowych marki Nove, na próżno szukać tajemniczego skrótu. Produkty te produkowane są z mięsa wieprzowego najlepszej klasy, które odpowiada za wyjątkowe walory smakowe i aromatyczne. Nie znajdziemy w nich także glutaminianu sodu czy sztucznych barwników – wygląd produktów to zasługa w 100% natury. Sięgając po produkty marki Nove możemy mieć pewność, że spożywamy najlepszej jakości mięso, które jest bezpieczne dla naszego organizmu. Pozostałe walory ocenią już nasze kubki smakowe.

Letnie grillowanie to fantastyczny sposób na spędzenie wolnego czasu w gronie najbliższych. Aby stało się ono czymś więcej, niż zwykłym posiłkiem, warto sięgać po produkty najwyższej jakości, a przy tym smaczne i oryginalne. Kiełbasa śląska z serem gouda marki Nove to idealna propozycja, która spełni wszystkie te wymagania, będąc jednocześnie rozkoszą nawet dla najbardziej wymagających podniebień.


Kiełbasa śląska z serem na grilla

Masa netto: 600 g
Cena brutto:  ok. 13,99 zł
Gratis: Ketchup i musztarda Develey dodawane do każdej paczki

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi
z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty EFSIS, BRC, IFS i QI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje stały Nadzów Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka zrazowa, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka zrazowa z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, w Tesco, Makro, Almie.

Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.
86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl
http://www.zmnove.pl


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl